Sütés-főzés-befőzés

A főzés tudománya nem boszorkányság!

                           Sertéshúsból

                    sarteshusbol.jpg

Udvarhelyi borda
Hozzávalók 4 személyre: 4 vastag szelet sertéskaraj, 2 evőkanál liszt, 20 dkg zöldbab, 2 nagy paradicsom.
1  kis fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma, olaj, fél csokor petrezselyem, só, bors. borsikafn
A zöldbabot megtisztítjuk, felda-J raboljuk és sóval, borsikafűvel íze sített vízben puhára főzzük. Meg forrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a felnegyedelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és fedő! alatt összepároljuk. Végül hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldbabot, a felapritott petrezselymet és összemelegitjük.
A húst megmossuk, megtöröljük, kiveregetjük. Besózzuk, lisztbe forgatjuk és forró  olajon, ] mindkét oldalon ropogós pirosra] sütjük. A húst tálra helyezzük és l leöntjük a zöldbabraguval. Petrezselymes burgonyával kínáljuk.
1  adag: 1340 kJ (320 kcal)

                                                   sertes.jpg

Viharsarki töltött borda
Hozzávalók 4 személyre: 4 vastag szelet sertéskaraj,
4 dkg füstölt szalonna,
5 dkg főtt, füstölt sonka, l kis tojás,
5 dkg főtt rizs,
l evőkanál liszt,
l fej hagynia, 4 zöldpaprika,
4 paradicsom, olaj, só, bors,
pirospaprika
A szalonnát a sonkával együtt ledaráljuk, vagy nagyon apró kockákra vágjuk. Összegyúrjuk a főtt rizzsel és a tojással. Borssal ízesítjük. A karajt felszúrjuk, megtöltjük a sonkás rizzsel és a nyílást fogvájóval összetűzzük. A töltött hússzeleteket lisztbe forgatjuk és megforrósított olajon,
mindkét oldalon megpirítjuk. A serpenyőből kivesszük. A visszamaradt olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a felnegyedelt paradicsomot. Sóval és pirospaprikával ízesítjük, fedő alatt 5 percig pároljuk. Visszatesszük a húst és további 10-15 percig pároljuk. Petrezselymes burgonyával körítjük.
1  adag: 2140 kJ (510 kcal)

                                                 sertes.jpg

                                                    

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 16
Heti: 83
Havi: 203
Össz.: 33 468

Látogatottság növelés
Oldal: Sertéshús
Sütés-főzés-befőzés - © 2008 - 2024 - webkonyha.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »