Sütés-főzés-befőzés

A főzés tudománya nem boszorkányság!

                             Halételek

Argentin pisztráng
Hozzávalók 4 személyre:
1 konyhakész pisztráng, 40 dkg paradicsom,
2 gerezd fokhagyma, l dl száraz fehérbor,
l csokor friss bazsalikom, 10 dkg vaj, só, bors
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, hideg vízzel leöblítjük, héját lehúzzuk. A vaj felét megforrósit-juk, üvegesre pároljuk rajta a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra metélt bazsalikomot, felöntjük a borral és összepároljuk.
Közben a halat kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük és a maradék, megforrósított vajon, gyakori forgatás mellett megsütjük. Előmelegített tálra helyezzük. A visszamaradt pecsenyéiét a para-dicsommártásba keverjük, majd a halra öntjük.
Főtt burgonya vagy párolt rizs illik hozzá.
l adag: 1680 kJ (400 kcal)

Fogas Sabayon mártással        
Hozzávalók 4 személyre:4 szelet fogasfiié, 3 tojássárgája,
1 fej hagyma,
2 dl tokaji furmint,
2 cl citromlé, 6 dkg vaj, só, fehér bors
A halszeleteket sóval, fehér borssal ízesítjük és megforrósított vajon hirtelen, mindkét oldalon megsütjük. A serpenyőből kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a vastagabb karikákra vágott hagymát. Közben habüstben összekeverjük a tojássárgáját a borral. Pici sóval és a citromlével ízesítjük. Habverővel keverve, kis lángon besűrítjük. A halat tányérra helyezzük, beborítjuk a párolt hagymával és leöntjük a Sabayon mártással. Petrezselymes burgonyát kínálunk hozzá.
1  adag: 1260 kJ (300 kcal)



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 16
Heti: 74
Havi: 194
Össz.: 33 459

Látogatottság növelés
Oldal: Hal ételek
Sütés-főzés-befőzés - © 2008 - 2024 - webkonyha.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »