Zöldséges ételek
Párolt cukkini
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg apró cukkini.
10 dkg szalonna.
2 gerezd fokhagyma, •
2 evőkanál olívaolaj,
1.5 dl zöklséglé (leveskockából)
5 evőkanál tejszín, só, bors,
pirospaprika, néhány szál
snidling (vagy petrezselyem)
A megmosott cukkini szárát levágjuk, a húsát 2 cm-es kockákra aprítjuk, és nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk az összezúzott, sóval és borssal fűszerezett fokhagymát. A szalonnát apró kockákra vágjuk és a felforrósított olajon ropogósra sütjük, kiszedjük és félretesszük. A cukkinit átsütjük a szalonnazsíron (gyakran megkeverjük), ráöntjük a zöldséglevet, és fedő alatt, takaréklángon 15 percig pároljuk. A tejszínbe belekeverünk csipetnyi pirospaprikát, ráöntjük a zöldségre, jól összekeverjük, és fedő nélkül addig pároljuk, amíg a felesleges lé elpárolog. A cukkínira rászórjuk a pirított szalonnát és idénytől függően apróra vágott snidlinggel vagy újhagymával hintjük meg.
l adag: 2172 kJ ( 510 kcal)