Sütés-főzés-befőzés

A főzés tudománya nem boszorkányság!

                       Zöldséges ételek

Párolt cukkini
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg apró cukkini.
10 dkg szalonna.
2 gerezd fokhagyma, •
2 evőkanál olívaolaj,
1.5 dl zöklséglé (leveskockából)
5 evőkanál tejszín, só, bors,
pirospaprika, néhány szál
snidling (vagy petrezselyem)
A megmosott cukkini szárát levágjuk, a húsát 2 cm-es kockákra aprítjuk, és nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk az összezúzott, sóval és borssal fűszerezett fokhagymát. A szalonnát apró kockákra vágjuk és a felforrósított olajon ropogósra sütjük, kiszedjük és félretesszük. A cukkinit átsütjük a szalonnazsíron (gyakran megkeverjük), ráöntjük a zöldséglevet, és fedő alatt, takaréklángon 15 percig pároljuk. A tejszínbe belekeverünk csipetnyi pirospaprikát, ráöntjük a zöldségre, jól összekeverjük, és fedő nélkül addig pároljuk, amíg a felesleges lé elpárolog. A cukkínira rászórjuk a pirított szalonnát és idénytől függően apróra vágott snidlinggel vagy újhagymával hintjük meg.
l adag: 2172 kJ ( 510 kcal)

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 4
Heti: 13
Havi: 9
Össz.: 32 664

Látogatottság növelés
Oldal: Zöldséges ételek
Sütés-főzés-befőzés - © 2008 - 2024 - webkonyha.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »