Sütés-főzés-befőzés

A főzés tudománya nem boszorkányság!

                                  Öntetek salátára

                      35.jpg

Juhtúrós
Hozzávalók: 10 dkg juhtúró, l dl sovány tejföl, 1/2 citrom leve, 2 evőkanál tökmag- vagy kukoricacsíra-olaj, l evőkanál reszelt vöröshagyma, l csokor apróra vágott kapor, só, őrölt bors.
A tejfölt kanalanként a túróhoz adva habosra keverjük, majd a citromlével, az olajjal, a hagymával, a kaporral és a fűszerekkel ízesítjük. Lehet turmixolni is. Minden nyersen készült salátához kitűnő.

                                                   salata_ontet.jpg

Uborkás-kapros
Hozzávalók: l doboz un. natúr vagy örmény szendvicstúrókrém, 2 dl kefir, 2 ecetes uborka, l evőkanál apróra vágott kapor, só, őrölt bors.
A túrókrémet a kefirrel együtt turmixoljuk, és a kaprot meg az apró kockákra vágott uborkát beleszórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, alaposan összekeverjük, és tálalásig a hűtőszekrénybe rakjuk.

                                                   salata_ontet.jpg 

Ketchupos
Hozzávalók: 1/2 doboz mirelit majonéz, l dl kefir, 5 evőkanál ketchup, l evőkanál finomra reszelt vöröshagyma, késhegynyi őrölt bors, (mokkáskanálnyi porcukor).
A majonézt a kefirrel meg a ketchuppal simára keverjük, a borssal és a hagymával ízesítjük. Jól behűtve, gomba- és babsalátákhoz ajánljuk.

                                                   salata_ontet.jpg

Mustáros
Hozzávalók: 4 kis fej vöröshagyma, l kis fej zeller, 3 evőkanál fehérbor, 1/2 citrom leve, só, 3 evőkanál csípős mustár.
A hagymát és a zellert megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy kevés sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a borral, nyolc evőkanál főzővízzel meg a citromlével turmixoljuk. Végül a mustárral ízesítjük, és jégbe hűtve halhoz, tojásból készült salátákhoz kínáljuk.

                                                   salata_ontet.jpg

Céklás-tormás
Hozzávalók: 1/2 doboz mirelit majonéz, 3 evőkanál ecetes torma, l dl céklasalátalé, só, késhegynyi őrölt bors, cukor, ecet, borsikafű.
A majonézt a tormával simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a céklalével kanalanként habosra keverjük. A legjobb az egészet turmixolni. Ha nincs kéznél céklasaláta, akkor elegendő egy darab céklát meghámozva, felszeletelve sós-ecetes-cukros vízben puhára főzni, és a levét felhasználni. Nagyon mutatós öntet sárga zöldbabra vagy tojássalátára.

                                                     salata_ontet.jpg

Metélőhagymás-mustáros
Hozzávalók: l evőkanál finomra vágott metélőhagyma, l pohár joghurt, 3 evőkanál mustár, só, őrölt bors, l mokkáskanál porcukor vagy más édesítőszer. A megmosott, szárazra törölt snidlinget egy konyhai ollóval apróra vágjuk, majd a mustárba keverjük. Cukorral, borssal, sóval alaposan kikeverjük, nehogy a cukortól csomós legyen, majd a joghurtot is hozzáadjuk. Kézi habverővel vagy turmixgéppel jól összekeverjük.

                                                     salata_ontet.jpg

Rokfortos
Hozzávalók: 1/2 doboz majonéz, 1/2 dl száraz fehérbor, 10 dkg rokfort (márványsajt), 2 dl tejföl, l evőkanál reszelt vöröshagyma, l gerezd tört fokhagyma, só, őrölt bors.
A majonézt a borral meg a tejföllel felengedjük, és a vöröshagymával, fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Reszelt vagy villával összetört rokfort-tal gazdagítjuk, és tálalásig a hűtőszekrényben érleljük.

                                                      salata_ontet.jpg

Paprikás
Hozzávalók: l kemény tojás sárgája, l evőkanál apróra vágott zöld- vagy paradicsompaprika, l dl tejszín, só, l evőkanál mustár, l mokkáskanál porcukor, l evőkanál Piros Arany krém.
A tojássárgát villával szétnyomkodjuk, és a mustárral, a paprikával, a Piros Arany krémmel meg a cukorral kikeverjük. A tejszínnel hígítjuk, és kissé megsózzuk.

                                                     salata_ontet.jpg

Tojásmártás
Hozzávalók: 3 kemény tojás, 2 dl kefir, pár csepp citromlé, csipetnyi só vagy szardellapaszta, egy kevés porcukor, l csokor friss vagy l kiskanál szárított bazsalikom.
A tojásokat megtisztítjuk, a sárgájukat kiszedjük, és villával összetörjük. Az összevagdalt friss vagy a szárított bazsalikomot hozzáadjuk, és pár csepp citromlével, csipetnyi cukorral meg sóval vagy egy kevés szardellapasztával ízesítjük. A kefirrel kikeverjük, és jól záródó edényben jégbe hűtjük, hogy az ízek összeérjenek. Fejessalátára öntve a legjobb, ilyenkor a kemény tojások apróra vágott fehérjét a tetejére szórjuk.
Elk. idő: 15 perc; 1590 kJ/ 380 kcal

                                                   salata_ontet.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 4
Heti: 5
Havi: 1
Össz.: 32 656

Látogatottság növelés
Oldal: Öntetek salátára
Sütés-főzés-befőzés - © 2008 - 2024 - webkonyha.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »