Sütés-főzés-befőzés

A főzés tudománya nem boszorkányság!

                                         Babáknak

                                        6.jpg

Almás rebarbara
(6 hónapos kortól)
Egy szál megtisztított, folyó vízben megmosott, feldarabolt rebarbarát öt-hat percig annyi enyhén cukros vízben főzünk, amennyi éppen ellepi. Leszűrjük, és nem fémszitán áttörjük vagy turmixoljuk. Kétszer annyi zsenge sárgarépát, mint amennyi a rebarbara volt, megmosunk, megtisztítunk, majd folyó vízben ismét leöblítve, apró lyukú reszelem lereszeljük. A kihűlt rebarbarakrémmel összekeverjük, és ha nagyon savanykás, akkor még egy kevés cukrot adunk hozzá. A fó'zővizet mézzel, alma- vagy narancslével keverve a kisbabáknak italként kínálhatjuk. 20 perc alatt elkészül.

                                                  14.jpg

Almás-mangold
(4 hónapos kortól)
Egy kis szem burgonyát megmosunk, megtisztítjuk, leöblítjük, és egy megmosott, megtisztított, feldarabolt almával kockákra vágjuk. Annyi vízben, amennyi éppen ellepi, egy csipet sóval és cukorral ízesítve félpuhára főzzük. Négy-öt mangoldlevelet alaposan megmosunk. A levélnyeleket kivágva a leveleket egymásra fektetjük, és felgöngyöljük. A tekercset hosszában elvágjuk, majd keresztben feldaraboljuk. A félig főtt burgonyás almához adjuk, és teljesen megpuhítjuk. Végül lehűtjük, majd fele főzőlé, és fele forralt tej keverékével turmixoljuk. Babszemnyi margarint vagy vajat beledobunk, és csipetnyi cukorral ízesítjük. Elkészítési ideje 15 perc.

                                                   bébiétel

Csirkehúsos spárga
(8 hónapos kortól)
Nyolc-tíz deka lebőrözött, kicsontozott csirkemellet apró darabokra vágunk, és annyi forrásban-levő, enyhén sós vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Egy szem meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát, meg négy-öt szál zsenge, megtisztított spárgát adunk hozzá.. Teljesen puhára főzzük, végül turmixoljuk, és egy-két kiskanál kefirrel (esetleg forralt tejjel) ízesítjük. Hús helyett csirkemájból is készíthetjük. Elkészítési ideje 35-40 perc.

                                                    14.jpg     

VegyesfőzeJék spárgával
(8 hónapos kortól)
Egy-egy szál zsenge sárga- meg fehérrépát alaposan megmosunk, megtisztítjuk, és folyó vízzel leöblítjük. Félcentis karikákra vágva annyi forrásban levő vízbe rakjuk, amenriyi éppen ellepi. Közben egy szem bur.-gonyát meghámozunk, megmossuk; kockákra vágjuk, és a két-három szálX
zsenge, megtisztított, feldarabolt spárgával enyhén sós főzővízbe rakjuk. Puhára főzzük, majd fele főzővíz és fele forralt tej keverékével turmixoljuk, végül három-négy deka natúr krémsajttal meg egy kevés margarinnal dúsítjuk. Elkészítési ideje 30 perc.

                                                      14.jpg

Halas spárga
(8 hónapos kortól)
Öt-hat szál zsenge spárgát megmosunk, megtisztítjuk, folyó vízzel leöblítjük, és egycentis darabokra vágjuk. Két almát megmosunk, meghámozzuk, felszeleteljük, és a spárgával együtt annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Csipet sóval meg cukorral ízesítjük, és ha a zöldség megpuhult, szűrőkanállal kiszedjük. Tíz deka sovány haldarabot leöblítünk, kifílézzük, három-négy darabra vágjuk, és a zöldség főzőlevé-ben puhára főzzük. Ezután szitán áttörjük (hogy véletlen se kerüljön bele szálka), majd a spárgával és az almával turmixoljuk. A főzőlevet rászűrjük, és egy kevés margarinnal meg egy kiskanálnyi kefirrel (vagy forralt tejjel) ízesítjük. Elkészítési ideje 40 perc,

                                                     14.jpg

Túrós paszternák
(6 hónapos kortól)
Egy-két szál zsenge fehérrépát meg egy szál paszternákot alaposan megmosunk, megtisztítjuk, majd folyó vízzel leöblítjük. Feldaraboljuk, és egy meghámozatlan, megmosott, apróra vágott burgonyával annyi forrásban lévő vízben, amennyi éppen ellepi, főzni kezdjük. Csipetnyi sóval, egy-két kockacukorral ízesítjük. Ha megpuhul, fele forralt tej és fele főzőlé keverékével, egy kevés vajjal meg öt-hat deka túróval turmixoljuk. Elkészítési ideje 25 perc.

                                                    14.jpg

Almás paraj
(5 hónapos kortól)
Egy szem burgonyát meghámozunk, megmossuk, összevágjuk, és annyi enyhén sós vízben, amennyi éppen ellepi, főzni kezdjük. Egy almát megmosunk, szintén meghámozzuk, összevágjuk, és a félig megpuhult burgonyához adva, tovább főzzük. Közben öt-hat deka parajt többször váltott vízben megmosunk, és friss vízben ugyancsak puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetve, az almával meg a burgonyával turmixoljuk, és fele forralt tej, fele burgonya-főzőlé keverékével hígítjuk. Kiskanálnyi vajjal - esetleg un. Party citromos vajkrémmel - gazdagítjuk, és ha kell, csipetnyi cukorral szelídítjük az ízét. Elkészítési ideje 25 perc.

                                                      14.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 16
Heti: 80
Havi: 200
Össz.: 33 465

Látogatottság növelés
Oldal: Ételek babáknak
Sütés-főzés-befőzés - © 2008 - 2024 - webkonyha.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »